21.12.2019 o 17:30

-:-

17.01.2019 o 14:00

Oświadczenie nowego zarządu Stowarzyszenia Piastoholicy

Stowarzyszenie Piastoholicy, pragnie życzyć zdrowia i pomyślności w nowym roku każdemu członkowi niebiesko-czerwonej rodziny. Już niebawem w odświeżonym składzie osobowym, stowarzyszenie pragnie przedstawić swoje stanowisko w sprawie wydarzeń, do których doszło podczas derbowego meczu z Górnikiem Zabrze oraz ciągle trwającego protestu kibiców.

Jako zarząd Stowarzyszenia Piastoholicy chcemy zapewnić, że dobre imię kibiców Piasta jest dla nas priorytetem, w związku z tym potępiamy każdy akt wandalizmu, który kiedykolwiek miał miejsce w naszym „domu”, przy Okrzei 20.

Przykre wydarzenia, do których doszło podczas derbów, nie tylko doprowadziły do konfliktu z Klubem oraz miastem, ale również spowodowały głębokie podziały pomiędzy samymi kibicami i uderzyły w dobre imię kibiców, o które wielu z nas walczyło przez lata, poprzez szereg akcji społecznych i charytatywnych.

Autorytet kibiców Piasta jest dla nas bardzo ważny dlatego wyrażamy chęć nawiązania ponownej współpracy z klubem i miastem, jednocześnie apelując o cofnięcie zakazów niewinnych kibiców, którzy stali się ofiarą odpowiedzialności zbiorowej. To niezbędne działania, które pomogą zacząć nowy rozdział w kibicowskim życiu fanów Niebiesko-czerwonych. Chcemy budować sportową atmosferę na trybunach, nawiązującą do znakomitych wyników naszych piłkarzy.

Zarząd Stowarzyszenia Piastoholicy.

Kategoria: sport | Autor: | Data: 5 stycznia 2019

Ekstraklasa

# Nazwa M. Pkt.
1 Legia Warszawa 20 38
2 Cracovia 20 36
3 Pogoń Szczecin 20 35
4 Śląsk Wrocław 20 34
5 Lech Poznań 20 31
6 Piast Gliwice 20 31
7 Lechia Gdańsk 20 30
8 Wisła Płock 20 30
14 Korona Kielce 20 21
15 Wisła Kraków 20 17
16 ŁKS Łódź 20 14

Archiwum

www.PiastGliwice.eu - Nieoficjalny serwis kibiców Piasta Gliwice. 2007-2018: Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt graficzny i wdrożenie: gleniu / Polityka prywatności.