17.03.2019 o 15:30

-:-

29.03.2019 o 20:30

Oświadczenie nowego zarządu Stowarzyszenia Piastoholicy

Stowarzyszenie Piastoholicy, pragnie życzyć zdrowia i pomyślności w nowym roku każdemu członkowi niebiesko-czerwonej rodziny. Już niebawem w odświeżonym składzie osobowym, stowarzyszenie pragnie przedstawić swoje stanowisko w sprawie wydarzeń, do których doszło podczas derbowego meczu z Górnikiem Zabrze oraz ciągle trwającego protestu kibiców.

Jako zarząd Stowarzyszenia Piastoholicy chcemy zapewnić, że dobre imię kibiców Piasta jest dla nas priorytetem, w związku z tym potępiamy każdy akt wandalizmu, który kiedykolwiek miał miejsce w naszym „domu”, przy Okrzei 20.

Przykre wydarzenia, do których doszło podczas derbów, nie tylko doprowadziły do konfliktu z Klubem oraz miastem, ale również spowodowały głębokie podziały pomiędzy samymi kibicami i uderzyły w dobre imię kibiców, o które wielu z nas walczyło przez lata, poprzez szereg akcji społecznych i charytatywnych.

Autorytet kibiców Piasta jest dla nas bardzo ważny dlatego wyrażamy chęć nawiązania ponownej współpracy z klubem i miastem, jednocześnie apelując o cofnięcie zakazów niewinnych kibiców, którzy stali się ofiarą odpowiedzialności zbiorowej. To niezbędne działania, które pomogą zacząć nowy rozdział w kibicowskim życiu fanów Niebiesko-czerwonych. Chcemy budować sportową atmosferę na trybunach, nawiązującą do znakomitych wyników naszych piłkarzy.

Zarząd Stowarzyszenia Piastoholicy.

Kategoria: sport | Autor: | Data: 5 stycznia 2019

Ekstraklasa

# Nazwa M. Pkt.
1 Lechia Gdańsk 24 49
2 Legia Warszawa 25 48
3 Piast Gliwice 25 43
4 Jagiellonia Białystok 25 40
5 Lech Poznań 25 39
6 Cracovia 25 39
7 Pogoń Szczecin 25 38
8 Zagłębie Lubin 25 38
14 Górnik Zabrze 25 24
15 Wisła Płock 24 23
16 Zagłębie Sosnowiec 25 18

Archiwum

www.PiastGliwice.eu - Nieoficjalny serwis kibiców Piasta Gliwice. 2007-2018: Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt graficzny i wdrożenie: gleniu / Polityka prywatności.